Mentoring για νέους επιχειρηματίες

 

Τι είναι το mentoring

Mentoring σημαίνει καθοδήγηση και αποτελεί μια σχέση συνεργασίας μεταξύ δύο ατόμων, η οποία μεταφέρει γνώση και επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας.

Το mentoring αποτελεί μια πρακτική που υιοθετείται με σκοπό να βοηθά άτομα ή ομάδες να διαχειριστούν την προσωπική τους μάθηση ώστε να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές και τις δυνατότητες που τους παρέχονται, να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Το mentoring βασίζεται στην καλλιέργεια του επιχειρηματία συνολικά και γι’ αυτό έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια, σε αντίθεση με το coaching που είναι βραχυπρόθεσμο και επικεντρώνεται στην επίτευξη συγκεκριμένων και χρονικά άμεσων στόχων.

Ο mentor παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση έτσι ώστε να ετοιμαστεί ο mentee για μελλοντικούς ρόλους, να εξελίξει την προσωπικότητα και την κουλτούρα γενικώς μέσα από ένα πλάνο στρατηγικής. 

Το business coaching είναι πολύ διαφορετικό αφού εστιάζει στην υλοποίηση ενός καθορισμένου στόχου με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Περισσότερα εδώ.

Είσαι ο πρωταγωνιστής και Σούπερ ήρωας για την επιχείρηση σου

Ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις με ή χωρίς προσωπικό, το πιο σημαντικό κεφάλαιο για την επιχείρηση είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Ένα τέλειο πλάνο ανάπτυξης με τις καλύτερες δυνατές ενέργειες δεν μπορεί να υλοποιηθεί μόνο του. Περιμένει τον επιχειρηματία να το υλοποιήσει. Δε θα έρθει κανένας άλλος να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, να κάνει πωλήσεις και να οραματιστεί πως φαντάζεται την επιχείρηση μετά από 5 χρόνια.

Δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο να μεταφέρει ο καθένας τις απόψεις του. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι έτοιμος και ανοιχτός να σκεφτεί με άλλη οπτική γωνία και να ευεργετηθεί από σκέψεις και ιδέες των υπαλλήλων, των συνεργατών και φυσικά των πελατών του.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη, ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι, μπορεί να βελτιώσει επιχειρηματικές ικανότητες, να εξελιχθεί και να λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις πατώντας στα πόδια του.

Που θέλεις να φτάσεις μετά από 10 χρόνια;

Η επιτυχία στην επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην εκτέλεση. Η εκτέλεση είναι αυτό που κάνει τα success stories και έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί σε αυτό οφείλονται όλα.  Ο τρόπος εκτέλεσης απογειώνεται όταν ο άνθρωπος και το όραμα του που κρύβονται πίσω από όλα, συναντήσει το μεράκι ή το πάθος και το θάρρος, και έτσι προκύπτει η εξαιρετικής ποιότητας εργασία. Ένα καλό έργο!

Σκοπός σου είναι να ακολουθήσεις μια πορεία που θα σε οδηγήσει στο όραμα σου, αλλά ταυτόχρονα να σε γεμίσει ως άνθρωπο.

Να το κυνηγήσεις σαν να μην υπάρχει αύριο, χωρίς όμως να επαναπαυτείς, γιατί ως γνωστόν…τα πάντα ρει. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο και σταθερό 10 χρόνια μετά!

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη του ανθρώπου, είναι η αλλαγή, η προσπάθεια, η δοκιμή και τα πειράματα!

Το πρόγραμμα mentoring του PKP

Απευθύνεται σε αυτούς που χρειάζονται καθοδήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα δραστηριότητα και να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να εξελίξουν την προσωπικότητα τους ως επιχειρηματίας. Τα επιχειρηματικά πεδία αφορούν :

  • Διαχείρηση του οράματος
  • Σύνταξη και ανάλυση επιχειρηματικού σχεδίου
  • Ανάπτυξη Συναισθηματικής νοημοσύνης, αντιμετώπιση εμποδίων
  • Σχεδιασμός προϊόντος/υπηρεσίας, έρευνα αγοράς και ανάλυση του ανταγωνισμού
  • Υποστήριξη σε σημαντικές αποφάσεις και αλλαγές

Τρόπος υλοποίησης προγράμματος mentoring

Ο τρόπος υποστήριξης ορίζεται σε ένα συμφωνητικό που υπογράφουν τα δύο μέρη. Δεν γίνεται mentoring σε μια φορά. Το mentoring έχει τέλεια εφαρμογή και μπορούμε να αξιολογήσουμε κάποια καλά αποτελέσματα, μέσα σε ένα διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Παρέχεται μέσα από σηναντήσεις meetings από κοντά ή μέσω skype, email και τηλεφώνου. Η διάκρεια του προγράμματος mentoring του PKP είναι 6 μήνες.

Η υλοποίηση του προγράμματος απαιτεί ουσιαστική επικοινωνία ανα 15 ημέρες μέσα από :

  • έξι (6) μηνιαίες σηναντήσεις 60 λεπτών
  • έξι (6) ενδιάμεσες επικοινωνίες 20 λεπτών
  • ανταλλαγή σύντομων και άμεσων μηνυμάτων μέσω viber

Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή   μέσω Φόρμας Επικοινωνίας